Wczorajszy szpinak przyprawny jak zwykle masz użyć na bardzo dobrą potrawę. Zrobisz ciasto z mąki, soli, wody jako do zwyczajnych pirogów, cienko je uwałkujesz i wykroisz je formą albo prosto szklanką; to ciasto szpinakiem nadziejesz i złożysz w kapelusik
Pierożki ze szpinakiem czyli włoskie rawioli
Karolina Nakwaska radzi oszczędnym gospodyniom w "Dworze wiejskim" skrzętnie wykorzystać resztki z poprzedniego obiadu:
Wczorajszy szpinak przyprawny jak zwykle masz użyć na bardzo dobrą potrawę. Zrobisz ciasto z mąki, soli, wody jako do zwyczajnych pirogów, cienko je uwałkujesz i wykroisz je formą albo prosto szklanką; to ciasto szpinakiem nadziejesz i złożysz w kapelusik . Miej sos rumiany gotowy, wrzuć w niego pierożki, gęsto je posyp serem szwajcarskim lub parmezanem. Gotuj w sosie w rądelku któryby mógł u stołu się pokazać, to jest porcelanowym, srebrnym, lub polewanym na jaki ci stać — wydaj.
Wczorajszy szpinak przyprawny jak zwykle masz użyć na bardzo dobrą potrawę. Zrobisz ciasto z mąki, soli, wody jako do zwyczajnych pirogów, cienko je uwałkujesz i wykroisz je formą albo prosto szklanką; to ciasto szpinakiem nadziejesz i złożysz w kapelusik
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz