Bekon - jak wybrać -bekon powinien mieć cienką skórkę, a tłuszcz powinien być twardy i z odcieniem czerwonawym od wędzenia. Mięso powinno być w kolorze jasnoczerwonym, bez domieszek żółtych i powinno mocno przylegać do kości. Aby ocenić stan szynki, zanurz w nią nóż aż do kości, wyjmując go z powrotem, jeśli przylgną do niego cząstki mięsa, lub jeśli zapach jest nieprzyjemny, wędzenie nie było skuteczne i szynka nie jest dobra. Powinna ona w takim przypadku, natychmiast zostać ugotowana. Kupując szynkę, krótka, gruba ma pierwszeństwo przed długą i cienką.
Jak wybrać boczek i szynkę
Bekon - jak wybrać -bekon powinien mieć cienką skórkę, a tłuszcz powinien być twardy i z odcieniem czerwonawym od wędzenia. Mięso powinno być w kolorze jasnoczerwonym, bez domieszek żółtych i powinno mocno przylegać do kości. Aby ocenić stan szynki, zanurz w nią nóż aż do kości, wyjmując go z powrotem, jeśli przylgną do niego cząstki mięsa, lub jeśli zapach jest nieprzyjemny, wędzenie nie było skuteczne i szynka nie jest dobra. Powinna ona w takim przypadku, natychmiast zostać ugotowana. Kupując szynkę, krótka, gruba ma pierwszeństwo przed długą i cienką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz